• Populära städer

  Populära städer

  Även om du kan hitta en massa saker att se och göra i Västerås så kommer det nog en tid då det är dags att resa vidare. Vi rekommenderar då att du beger dig till Linköping. Det är en idealisk utflykt då avståndet mellan Västerås och Linköping bara är 145 kilometer fågelvägen. Nedan tänker vi beskriva några olika alternativ för att resa mellan Västerås och Linköping.boka hotell i Linköping

  Tåg är ett mycket bra sätt att ta sig mellan dessa 2 städer. SJ trafikerar denna sträcka och du tar dig från Västerås centralstation till Linköpings centralstation på 2 timmar och 14 minuter och det är inga byten på denna sträcka. Buss är normalt ett bra alternativ när du reser inom Sverige men på just denna sträcka kan vi inte rekommendera buss. Du måste nämligen ge dig ut på en resa med hela 3 byten. Först tar du dig från Västerås Centralstation till Hökartorget där du byter buss och sedan åker vidare till Eskilstuna med VL. Sedan byter du till Länstrafiken Sörmland och tar dig till Nyköping. Väl där byter du igen och hoppar på Swebus som tar dig till Linköping. Så med alla dessa byten blir restiden så lång som 7 timmar och 25 minuter. Priset är såklart en faktor som är till bussens fördel men med denna långa restid är det nog inte värt det ändå. Tåg är ju numera ganska billigt, framförallt om du passar på att fynda på sista-minuten-auktionerna som du hittar på Tradera.

  Bil är såklart ett bra alternativ också och avståndet bilvägen är 189 kilometer. Du åker först till Katrineholm, vidare ner till Norrköping och sedan kommer du fram till Linköping. Normalt tar denna resa 2 timmar och 20 minuter så det snabbaste alternativet blir alltså tåg på denna sträcka.

  Hotell i Linköping

  När du väl hittat fram till din nya stad så vill du förmodligen boka hotell i Linköping. Det finns en massa bra alternativ så du kommer definitivt hitta ett hotell som passar just dig. Populärast just nu är Elite Stora Hotellet som du hittar mitt i Linköping på Stora torget. Vi önskar dig lycka till på din resa till Linköping oavsett om du följer våra rekommendationer ovan eller inte.