• Att göra

  Att göra i Västerås

  Här på denna sida kan du enkelt välja bland Västerås mest berömda seveärdheter.

  Kyrkbacken

  Kyrkbacken var Västerås yttersta område i norra delen av staden på tidigt 1600-talet. Här i denna del av staden hittade man de fattiga och de som befann sig längst ner på samhällsstegen.
  Här kan du läsa mer om Kyrkbacken.

  Engsö slott

  Detta slotts ligger väldigt isolerat på den oerhört vackra Ängsön i Mälaren och dess läge har bidragit till att hålla gamla historier levande. Engsön nådde historieböckerna redan på 1100-talet då det nämndes i ett kungabrev. Engsö slott är mycket känt för alla sina spöken som från och till hörs på slottet.
  Här kan du läsa mer om Engsö slott.

  Västerås domkyrka

  Västerås domkyrka är en fantastisk plats att besöka och den byggdes så tidigt som 1200-talet. I stadens domkyrka hittar du enorma konstskatter men även en hel del moderna detaljer vilket inte tillhör vanligheterna i en så gammal domkyrka.
  Här kan du läsa mer om Västerås domkyrka.

  Västerås slott

  Precis invid Västerås centrum hittar du detta underbara slott som byggdes redan på 1200-talet. Det slott som den välkända kungen Gustav Vasa flyttade in i var i väldigt dåligt skick på grund av alla de krig som varit i Västerås så han såg snabbt till att bygga om och bygga ut.
  Här kan du läsa mer om Västerås slott.

  Västmanlands läns museum

  Västmanlands länsmuseums lever för att berätta om det enorma västmanländska kulturarvet. Du hittar det på Karlsgatan 2 i de centrala delarna av Västerås och det är öppet för alla och finns i samma lokaler som Västerås konstmuseum.
  Här kan du läsa mer om Västmanlands läns museum.